Τελικά πως μεγαλώνουμε ένα κουτάβι και πότε ξεκινά η εκπαίδευση ενός σκύλου;

Κι εκεί που σκέφτεσαι τι να γράψεις αυτή την βδομάδα για τους τετράποδους φίλους σου, θυμάσαι τα γεννέθλια του Ράστα το περασμένο Σάββατο και τον φέρνεις στον μυαλό σου ως κουτάβι.

Τελικά πως μεγαλώνουμε ένα κουτάβι και πότε ξεκινά η εκπαίδευση ενός σκύλου;

Η εκπαίδευση του σκύλου ξεκινά από την στιγμή που θα γεννηθεί από τη μητέρα του. Γι’αυτό και οι περισσότεροι επαγγελματίες εκτροφείς αφήνουν τα κουτάβια να μεγαλώσουν με τη μητέρα τους μέχρι την 8η εβδομάδα της ζωής τους.

Ναι, θα μου πείτε, αλλά εμένα ο εκπαιδευτής μου, μου είπε να πάω τον σκύλο μου για εκπαίδευση στους 6 μήνες. Τι κάνω λοιπόν τους 4 μήνες που μεσολαβούν με αυτό το τερατάκι που λερώνει παντού και κάνει συνεχώς ζημιές;

Αυτό που έλεγα πάντα στους πελάτες μου τα τρία χρόνια που εργαζόμουν ως εκπαιδεύτρια ήταν πως όσο περισσότερο ασχοληθεί κανείς σωστά με το κουτάβι του, ακολουθώντας τις συμβουλές του εκπαιδευτή του, τόσο περισσότερο θα κερδίσει στην μετέπειτα κοινή τους ζωή. Μην θεωρήσετε λοιπόν χαμένα τα δύο, τρία ή ίσως και παραπάνω μαθήματα με κάποιον επαγγελματία με το κουτάβι σας που δεν έχει φτάσει ακόμα τους 6 μήνες.

Ψάξτε σωστά για τον εκπαιδευτή του σκύλου σας και αν θέλετε να ακούσετε την ταπεινή μου γνώμη, μην διστάσετε να κάνετε ένα μάθημα μαζί του πριν αποφασίσετε ποιος σκύλος σας ταιριάζει και ένα λίγες μέρες πριν πάρετε το κουτάβι σας στο σπίτι. Είναι μαθήματα που θα σας βοηθήσουν στα πρώτα βήματα και προπαντώς μαθήματα που θα βοηθήσουν να αποφευχθούν σημαντικά λάθη.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s